Kamala, inwoners van Phuket lijden aan plotselinge overstromingen, lokale overheid geeft steun

kamala-

Bewoners van Kamala in Phuket lijden nog steeds onder plotselinge overstromingen toen zand en aarde hun huizen binnendrongen.

Zware regenval over Phuket de hele nacht en tot vanochtend veroorzaakte overstromingen in veel gebieden op zondag (16 oktober)th).

Veel gebieden in Kamala, in het district Kathu, zijn sinds zondag beschadigd door de plotselinge overstromingen. Gisteren (17 oktoberth) de Phuket-vice-gouverneur Amnuay Pitsuwan en de heer Jutha Dumluck, het hoofd van de administratieve organisatie van Tambon, bezochten bewoners in Baan Bangwan, Baan Na Nua, Baan Nok Lay, Baan Kok Yang, Baan Huan Kwuan en Baan Naka.

Autoriteiten hebben bewoners geholpen bij het schoonmaken van hun huizen waar zand en aarde hun huizen en nabijgelegen gebieden zijn binnengedrongen.

De inwoners van Kamala blijven voor verdere hulp op de regering rekenen, aangezien veel van hun huizen door de overstromingen tijdelijk onbewoonbaar zijn geworden.

De Royal Thai Navy heeft ook mensen in nood in Phuket geholpen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.