Twee Franse mannen gearresteerd voor vermeende aanval op Thaise man op eiland Samui

FOTO: mgronline

Samui-eiland, Surat Thani –

Twee Franse buitenlanders werden gearresteerd nadat ze naar verluidt een Thaise man hadden aangevallen die ernstig gewond was geraakt op het eiland Samui.

Mevr. Lakkana Salao, 47, vertelde de lokale pers over het incident samen met een videoclip.

“Zaterdag om 9:20 uur (15 oktober)th) Mijn vriend en ik, de heer Somkuan Songkot, 43, zaten op een motorfiets in de buurt van een winkelcentrum in Pru Chaweng. Er reed een luxe auto achter ons aan en toeterde voordat we de motor stopten. We hadden eerder het voertuig, een witte Porsche met Bangkok-platen, bewonderd omdat het mooi was. ”

“Er kwamen twee buitenlanders uit de auto. Ik vroeg hen waarmee we ze konden helpen, maar een van hen wees naar het gezicht van mijn vriend voordat hij hem aanviel, hem schopte en hem op zijn hoofd stompte. De twee buitenlanders sloegen vervolgens op de vlucht. Mijn vriend is bewusteloos geslagen en ligt nog steeds in coma op de intensive care. Hij wordt nu behandeld na een grote hersen- en hoofdoperatie. Ik heb aangifte gedaan bij de politie”, legt mevrouw Lakkana uit.

De politiechef van Bo Phut, kolonel Yutthana Sirisombat, vertelde de Phuket Express: "We hebben de twee buitenlanders opgespoord, 28 en 34-jarige Franse mannen. We vonden ze in een bar op twee kilometer van de plaats delict.”

“De verdachten vertelden ons dat de motor naar verluidt hun luxe auto volgde, waardoor de bestuurder boos werd. De twee mannen worden echter beschuldigd van mishandeling van een andere persoon met ernstig letsel en rijden onder invloed. Ze zitten nu in hechtenis bij de provinciale rechtbank van Samui en de politie heeft de borgtocht geweigerd”, legt kolonel Yutthana uit.

De namen van de twee mannen werden achtergehouden in afwachting van verdere juridische procedures, maar het incident werd uitgebreid besproken op Thaise sociale media. Het was onduidelijk of de mannen ex-pats of toeristen waren, hoewel hun bezit van een luxe voertuig in de richting van de eerste leek te wijzen.

TPN merkt op dat op de video van het incident slechts één van de twee mannen, de bestuurder, te zien was die het slachtoffer fysiek aanviel, terwijl de andere man shirtloos stond te observeren, hoewel hij ook werd aangeklaagd door de politie.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.