Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: ernstige overstromingen, dronken politieagent gearresteerd met pistool en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 10 oktober 2022 tot en met zondag 16 oktober 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Hevige regenval over Phuket de hele nacht en tot vanochtend zorgde voor overstromingen in veel gebieden.

Veel gebieden hadden 's ochtends te lijden onder de overstromingen die veel hoofdwegen verlamden. De regen houdt de hele dag aan.

Zware regen gedurende vele uren heeft aardverschuivingen veroorzaakt in Kamala, Patong en Kathu, waardoor ook elektriciteitspalen zijn gevallen.

De aardverschuivingen werden gevonden op de Kathu – Na Koh Road in Kathu, bij de ingang van de Giant Hill (Khao Yak) in Kamala en op de Patong-heuvel. Het verkeer werd geblokkeerd door aarde en grote rotsen die van nabijgelegen heuvels naar beneden kwamen.

2. De politie van de Special Service Division werd gebeld nadat een politieagent die geen dienst had, werd gezien met een pistool en rondliep in een particuliere woonwijk in Thalang, wat negen uur duurde om te ontruimen.

Hij werd gevonden met een pistool geladen met zeven kogels en nog eens 8 kogels in zijn zakken.

Een politieagent die geen dienst had en die werd gezien met een pistool en rondliep in een particuliere woonwijk in Thalang, testte positief op drugs.

Dit incident komt op het moment dat de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha een landelijk optreden tegen illegale drugs en illegale wapens heeft bevolen na een tragische massaschietpartij in Nong Bua Lamphu deze maand.

3. Een videoclip van een taxichauffeur die ruzie maakt met andere weggebruikers is viraal gegaan op sociale media.

De taxichauffeur liet zijn autoraam zakken voordat hij krachttermen en onbeschofte woorden schreeuwde naar andere chauffeurs die niet uit de weg gingen.

Een taxichauffeur heeft in een virale video over woede over de weg toegegeven dat hij wat methamfetamine-pillen heeft ingenomen voordat hij ruzie kreeg met weggebruikers.

De taxichauffeur wordt beschuldigd van het gebruik van categorie 1 drugs en het gebruik ervan tijdens het rijden.

Het rijbewijs van een taxichauffeur die heeft toegegeven dat hij enkele methamfetaminepillen heeft geslikt voordat een op virale video betrapte ruzie met weggebruikers is ingetrokken.

Zijn rijbewijs voor het besturen van een taxi is ingetrokken. Hij mag drie jaar geen taxi besturen voor de eventuele verlenging van zijn taxirijbewijs.

4. Phuket is van plan om het Heroine Monument tijdelijk te verplaatsen naar aanleiding van weg- en gebiedsrenovatieprojecten.

De provincie is van plan het monument naar het Thalang National Museum te verplaatsen, terwijl de voorouders van de heldin en de lokale bevolking het monument naar de Phra Nang Sang-tempel willen verplaatsen. Het definitieve besluit zal echter in de nabije toekomst worden genomen.

Het Department of Highways is van plan een onderdoorgang en tramlijnen te bouwen bij het kruispunt van de pier in het Thalang-district van Phuket.

De bouwkosten bedragen naar verwachting 2.36 miljard baht. De onderdoorgang heeft drie rijstroken en gaat onder de Thao Thep Krasattri en het monument van Thao Si Sunthon door om het verkeer rond het kruispunt van de Pier te vergemakkelijken.

5. Phuket verwacht tijdens dit lange vierdaagse vakantieweekend minstens twee miljard baht te genereren.

Het Phuket Tourism Authority Office zei: "Ongeveer 152,691 bezoekers zijn in Phuket tijdens deze lange vakanties. '

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.