De oude binnenstad van Phuket leed afgelopen weekend aan de ergste overstromingen in vijftig jaar, zeggen lokale bewoners

Phuket -

De oude binnenstad van Phuket heeft het afgelopen weekend te maken gehad met de ergste overstromingen in 50 jaar, zeiden lokale bewoners tegen de media.

Ons vorige verhaal:

Hevige regenval over Phuket de hele nacht en tot vanochtend zorgde gisteren (16 oktober) voor overstromingen in veel gebiedenth).

Nu, voor de update:

Phuket-inwoners, waaronder de heer Rewat Areerob, de voorzitter van de Phuket Provincial Administration Organization (PPAO), die zei dat hij ruim boven de vijftig is, maar weigerde zijn exacte leeftijd te geven, vertelden de Phuket Express sinds ze deze recente overstroming in de Phuket Old zijn geboren. Stadsgebied was de ergste overstromingen in 50 jaar.”

De situatie in de oude binnenstad van Phuket is nu weer normaal omdat het water is gezakt, maar meerdere organisaties en vrijwilligers zijn samengekomen om de straten schoon te maken van afval en puin dat door de overstromingen is meegesleurd.

Helaas is er in de nabije toekomst mogelijk meer regen voorspeld, maar het zal naar verwachting niet zo zwaar of aanhoudend zijn als de recente stormen die het afgelopen weekend wijdverspreide ravage hebben aangericht in Phuket.

Zware regen gedurende vele uren heeft aardverschuivingen veroorzaakt in Kamala, Patong en Kathu, waardoor gisteren (16 oktober) ook elektriciteitspalen zijn gevallen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.