Andaman Health and Wellness Center Project wint kabinetsgoedkeuring

Het kabinet heeft op 11 oktober 2022 groen licht gegeven voor de oprichting van het Andaman Health and Wellness Center, op voorstel van het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie.

Het project omvat een budget van meer dan 5.1 miljard baht en zal gedurende vijf jaar, van 2023 tot 2027, worden uitgevoerd door Prince of Songkla University, Phuket Campus.

Het heeft tot doel personeel te produceren in de gezondheidswetenschappen, zoals artsen, verpleegkundigen, tandartsen, apothekers, medische technici en alternatieve artsen. Het Andaman Health and Wellness Centre wordt een plek voor onderzoek en ontwikkeling om gezondheidsproblemen in het provinciecluster Andaman aan te pakken.

Het project zal de medische kosten voor de behandeling van gecompliceerde ziekten voor de mensen in de Andaman-provincies verminderen. Het zal ook vertrouwen wekken bij buitenlandse toeristen die langs de Andamanse kust en andere delen van Thailand reizen. Een ander doel is om meer nationaal inkomen te verdienen met gezondheidstoerisme.

Het Andaman Health and Wellness Center zal bestaan ​​uit drie vestigingen, namelijk het International Health and Science College, met 212.5 miljoen baht, de Songklanagarind Hospital Phuket Campus, met 4.7 miljard baht, en het International Wellness Center, met 141.5 miljoen baht.

Het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid hebben op 13 december 2021 een memorandum van overeenstemming ondertekend voor hun samenwerking bij de uitvoering van het Andaman Health and Wellness Centre Project en het verbeteren van het gezondheidstoerisme, evenals de ontwikkeling van Phuket als een stad voor gezondheidstoerisme van wereldklasse.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.