Een blik op de komende week in Thailand: hard optreden tegen misdaad gaat door in het hele land, bareigenaren in toeristische gebieden willen 4 uur 's ochtends juridische sluiting voor het WK

Thailand-

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we een kijkje nemen naar de topverhalen in Thailand die zich de komende week zullen ontwikkelen. Zo kunnen onze lezers snel op de hoogte blijven van het nieuws en wat ze de komende week in de gaten moeten houden.

Het grootste verhaal momenteel in Thailand is een aanhoudend hardhandig optreden tegen illegale drugs en vuurwapens in het hele land. Dit werd gedeeltelijk veroorzaakt door de tragische massaschietpartij in een kinderdagverblijf in Nong Bua Lamphu meer dan een week geleden. Het harde optreden werd bevolen door de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha.

Het hardhandig optreden begon door prominente politiediensten, ook in onze belangrijkste dekkingsgebieden van Pattaya en Phuket, te laten scannen op drugstests. Toen de wetshandhaving eenmaal was getest, begonnen overal in het hele land demonstraties en hardhandig optreden.

Een deel van het harde optreden was een strikte naleving van de wettelijke sluitingstijden van uitgaans- en uitgaansgelegenheden, ook in toeristische zones die sterk afhankelijk zijn van deze industrie.

Zowel ondernemers als toeristen klagen al dagen over strikte sluitingen, waardoor duizenden mensen elke nacht op hetzelfde tijdstip de straat op gaan en meer problemen veroorzaken. Bovendien, met het WK voor de deur, is er enige serieuze zorg als het hardhandig optreden doorgaat, waardoor toeristen en inwoners in wezen niet meer kunnen genieten van de late wedstrijden in bars en uitgaansgelegenheden.

De Tourism Authority of Thailand dringt al maanden aan op legale sluiting van vier uur 's ochtends in toeristische gebieden, zich er terdege van bewust dat toeristen in toeristische zones zoals Pattaya en Samui niet om middernacht of twee uur 's nachts naar huis willen worden gestuurd. Het voorstel is echter tegengehouden door conservatieve groepen die bang waren dat dit zou kunnen leiden tot meer misdaad en auto-ongelukken.

De komende week of twee zou een lange weg kunnen gaan om te laten zien wat de toekomst inhoudt voor dit voorstel en hoe lang het huidige harde optreden zal duren. We zullen u zoals altijd op de hoogte houden van de situatie.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.