Aantal Koreaanse toeristen stijgt met 20 procent in Phuket na roadshow in Korea

FOTO: MGR online

Phuket -

Het aantal Zuid-Koreaanse toeristen in Phuket is met 20 procent gestegen na een roadshow-toeristisch evenement in Korea vorige maand.

Tot het einde van dit jaar zullen er minstens 10,000 Koreaanse toeristen zijn die Phuket bezoeken, wat minstens 200 miljoen baht zal opleveren.

Het aantal Koreaanse toeristen dat Phuket heeft bezocht, is binnen twee weken na de roadshow met 20 procent gestegen, aldus Phuket en toerismefunctionarissen.

Vanaf mei 1st tot september 18th, het aantal Zuid-Koreaanse toeristen in Phuket was 10,252 terwijl tot 13 oktoberth, het aantal was 13,767, volgens het dagelijkse rapport van de immigratiedienst.

Thailand gaat binnenkort zijn kritieke "hoogseizoen", het vierde kwartaal, in en heeft zijn inspanningen opgevoerd om het toerisme in het hele land te stimuleren.

Dit komt nadat de Covid-19-pandemie de buitenlandse toeristenindustrie van Thailand, een belangrijke bron van het nationale BBP, in wezen gedurende meer dan twee jaar heeft stilgelegd vanwege grenscontroles en zakelijke beperkingen.

In Phuket is de toeristenindustrie verantwoordelijk voor bijna het gehele BBP van het eiland.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.