Vervuild zeewater gevonden in Phuket, volgens functionarissen geen gevaar voor het milieu

Phuket -

Verontreinigd zeewater dat in Phuket is gevonden, heeft geen milieuschade veroorzaakt, zeiden eilandfunctionarissen.

Het Department of Marine and Coastal Resources meldde gisteren (13 oktober)th) dat ze via hun website op de hoogte waren gebracht dat er een vlek was gevonden in zeewater bij de Chalong Pier, ten zuiden van Phuket. De exacte locatie was ten zuiden van de pier die naar het eiland Phi Phi in Krabi leidde.

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources hebben na het betreffende rapport 79 kilometer zeegebied geïnspecteerd. In het noordoosten van het 'L-eiland' is in totaal zo'n 400 meter een olievlek gevonden. Het verontreinigde zeewater heeft echter geen schade aan het milieu en de nabijgelegen kustbronnen veroorzaakt. Het Department of Marine and Coastal Resources houdt het gebied nauwlettend in de gaten.

Het was niet meteen duidelijk waar de vlek vandaan kwam.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.