Oude Phuket-gevangenis wordt omgebouwd tot openbaar park

Phuket -

De oude Phuket-gevangenis in Phuket Town wordt omgevormd tot een openbaar park met parkeerplaatsen.

De president van de Phuket Provincial Administration Organization (PPAO), de heer Rewat Areerob, vertelde The Phuket Express: “De oude gevangenis is gelegen aan Damrong Road in het subdistrict Talad Yai, district Mueang Phuket, in het midden van de stad. Het staat op een stuk grond van 40 Rai.”

“De oude gevangenis werd 121 jaar geleden gebruikt. Het was te klein voor het toenemende aantal gevangenen. Alle gevangenen werden overgebracht naar de nieuwe, grotere gevangenis in Thalang.” verklaarde Rewat.

De nieuwe provinciale gevangenis van Phuket in het subdistrict Sri Soonthorn is na twee jaar officieel geopend en de gevangenen zijn volledig ingetrokken.

“We willen van deze plek een nieuw openbaar park met parkeerplaatsen maken. Mensen in Phuket Town zullen een nieuwe plek hebben met frisse lucht om te sporten,” voegde de heer Rewat eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.