Ter nagedachtenis aan Zijne Koninklijke Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote, 13 oktober 2022

Nationaal –

Op donderdag 13 oktober is het zes jaar geleden dat Zijne Koninklijke Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) stierf, die in 2016 vreedzaam is overleden.

De dag wordt ook erkend als een nationale feestdag voor het Thaise publiek om hulde te brengen en zijn nalatenschap gedurende de 70 jaar te gedenken van het bewind van Zijne Majesteit.

Op deze dag zouden Thaise mensen gele shirts dragen als een manier om respect te betuigen. Overheidsfunctionarissen en provinciale organisaties organiseerden meestal activiteiten om de overleden koning landelijk te eren.

Als officiële feestdag zijn overheidskantoren en banken op die dag gesloten, inclusief immigratiekantoren. Er is geen alcoholverbod.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.