Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: laatste avond van het Vegetarische festival, vier Chinese vissers gered op zee, renovatie van Chalong Pier en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 3 oktober 2022 tot en met zondag 9 oktober 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De rijbewijzen van twee taxichauffeurs zijn ingetrokken na wat relevante functionarissen een "geschil" in Kamala noemen tussen een traditionele "wachtrij"-taxi en een taxichauffeur voor een online aanvraag.

Beide chauffeurs werden later opgeroepen om de politie te ontmoeten. Een taxichauffeur, mevrouw Naruemon, kreeg een boete van 2,000 baht voor het gebruik van een applicatie zonder vergunning. Haar rijbewijs wordt voor 30 dagen geschorst. De lokale taxichauffeur, de heer Wilart, zijn rijbewijs wordt eveneens voor 30 dagen geschorst. De heer Wilart stemde ermee in om 5,000 baht te betalen voor de schade aan mevrouw Naruemon's auto.

2. Duizenden mensen namen deel aan de laatste avond van het Vegetarische Festival afscheidsritueel op 5 oktober 2022.

Het Phuket Vegetarisch Festival is volgend jaar vanaf 15 oktoberth tot oktober 23rd.
De motor van hun boot was kapot en het gebied in de buurt had geen mobiel of draadloos signaal om contact op te nemen voor hulp. De mannen kwamen veilig terug aan land en werden herenigd met hun familieleden.
Longtailboten en speedboten worden in rijen geparkeerd door middel van parkeerboeien.
Zijn moeder vertelde de politie dat haar zoon mentaal onstabiel was, wat zou kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van illegale drugs. Hij was eerder behandeld voor zijn geestesziekte, maar slikte soms niet de juiste medicijnen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.