Het einde van de boeddhistische vastentijd wordt maandag gevierd in Thailand, de verkoop van alcohol is in het hele land 24 uur lang verboden

Nationaal –

Vandaag, 10 oktober, markeert het einde van de boeddhistische vastentijd en het einde van het regenseizoen in Thailand.

De dag, die ook als een boeddhistische feestdag wordt gevierd, werd erkend als het einde van drie maanden durende retraites voor boeddhistische monniken, waardoor ze de tempel kunnen verlaten en reizen om de leer te verspreiden na een verblijf in de boeddhistische tempels tijdens de boeddhistische vasten sinds juli.

Thaise boeddhisten verdienden traditioneel hun verdiensten bij lokale tempels en offerden ook aan de monniken om de boeddhistische feestdag te vieren. Vijf belangrijke boeddhistische voorschriften worden ook op de dag beoefend. Monniken voeren ook 'Paravana' waarmee ze resoluties kunnen maken en vergeving kunnen vragen aan de gelovigen voor eventuele overtredingen die tijdens de vastentijd zijn begaan.

วัน ออก พรรษา พรรษา 2565/2022 ตรง กับ วัน ใด มี มี สำคัญ สำคัญ และ ธรรม ธรรม อะไร อะไร บ้าง

Net als bij andere grote boeddhistische feestdagen geldt er een verbod op de verkoop van alcohol in winkels en restaurants gedurende 24 uur, evenals de sluiting van alle pubs en bars in het land.

Een forse boete van 10,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of beide zal worden aangeklaagd tegen degenen die overtreden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.