De luchthaven van Phuket zal naar verwachting het laatste kwartaal van dit jaar druk zijn nadat 70 procent van de vluchten weer normaal is

Phuket -

De internationale luchthaven van Phuket zal naar verwachting eind dit jaar druk zijn, nadat 70 procent van de vluchten weer normaal is uitgevoerd, zei de luchthavendirecteur.

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tamod, vertelde de Phuket Express afgelopen weekend (7 oktober)th) op het 37-jarig jubileum van de internationale luchthaven van Phuket: "Van januari tot augustus dit jaar waren er in totaal 9,167 binnenlandse en internationale vluchten met 849,406 passagiers of ongeveer 7,400 passagiers per dag."

“Vanaf 1 oktoberst er zijn ongeveer 10,000 passagiers per dag. Eind deze maand begint het hoogseizoen voor de provincies Phuket en Andaman. We verwachten elke dag minstens 30,000 passagiers. Van die 17,000 zullen binnenlandse passagiers zijn en 13,000 internationale passagiers', legt de heer Monchai uit.

“Als we het vergelijken met het hoogseizoen drie jaar geleden vóór Covid -19, is nu minstens 70 procent van de vluchten terug naar de normale diensten. Volgend jaar zijn er meer dan 88,043 vluchten met meer dan 13 miljoen passagiers. In 2024 zal het aantal passagiers naar verwachting 18 miljoen zijn, wat hetzelfde aantal zal zijn als in 2019,” merkte de heer Monchai op.

De vluchten van Aeroflot Airlines in Rusland worden in oktober hervat naar Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.