Minstens 30 mensen gedood, waaronder kinderen, bij massale schietpartij op kinderdagverblijf in Nong Bua Lamphu vanmiddag, aanvaller pleegt naar verluidt zelfmoord

FOTO: Thairath

Nong Bua Lamphu –

Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het district Uthai Sawan in de provincie Nong Bua Lamphu zijn op donderdagmiddag 30 oktober meer dan 6 mensen, waaronder kinderen, om het leven gekomen.

De aanvaller was naar verluidt een oud-politieagent die na de schietpartij omstreeks 1:00 uur direct op de vlucht sloeg. Later stierf hij echter door zelfmoord in een huis nadat hij zijn vrouw en zijn driejarige kind had vermoord.

Het exacte aantal slachtoffers bij de massale schietpartij wordt nog officieel bevestigd, maar lokale media zeiden dat het aantal op het moment van schrijven tot 36 mensen zou kunnen oplopen, waaronder 12 volwassenen en 24 kinderen, de meesten rond de twee jaar oud. Ongeveer 12 mensen raakten gewond, van wie acht in kritieke toestand, en lokale ziekenhuizen vroegen om hulp bij bloeddonaties.

Lokale media meldden ook dat de aanvaller, wiens naam later werd onthuld als Panya Kamrap, een ex-politieagent was die werd gedwongen zijn functie te verlaten nadat hij eerder was beschuldigd van betrokkenheid bij illegale drugs en naar verluidt ooit was gearresteerd voor het bezit van een bedrag van methamfetamine.

Vanaf vanmiddag vliegt de Koninklijke Thaise politiechef Damrongsak Kittiprapas met spoed naar de provincie om de zaak te onderzoeken en te onderzoeken. De oorzaak of het motief achter de massale schietpartij wordt onderzocht. De autoriteiten hebben mensen ook gevraagd om geen video's of foto's van de schietpartij op sociale media te delen uit respect voor de slachtoffers en hun families. Dit is een verhaal in ontwikkeling.

UPDATE: 6 uur.

Premier Prayut Chan-O'Cha zal vrijdag een bezoek brengen aan Nong Bua Lamphu om zijn medeleven te betuigen aan de families van de slachtoffers. Ondertussen beval de minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, provinciale volksgezondheidsfunctionarissen om hulp en bijstand te verlenen aan de gewonden en de families van de slachtoffers.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.