Duizenden mensen met een miljoen vuurwerk doen mee aan de laatste avond van het Vegetarische Festival afscheidsritueel in Phuket

Phuket -

Duizenden mensen namen gisteravond, 5 oktober 2022, deel aan de laatste avond van het Vegetarisch Festival afscheidsritueel. Volgend jaar, in 2023, is het Vegetarisch Festival vanaf 15 oktoberth tot oktober 23rd.

Onze eerdere verhalen: 

Het Phuket-vegetarische festival begon met een ceremonie in het Jui Tui-heiligdom waar de 'Go Teng'-paal werd opgericht op 26 september. De Go Teng-paal is het teken van het begin van het vegetarische festival. 

De straatoptochten van het Vegetarisch Festival begonnen op 27 september in Phuketth.

Het Phuket Vegetarische straatfestival beleeft zijn laatste dag (4 oktober).

Gisteravond (4 oktober)th) het afscheidsritueel begon om 10:00 uur. Elk heiligdom in Phuket nam deel aan de rituele processies die de Negen Keizergoden of 'Kiu Ong' om middernacht terugstuurden naar de hemel.

Duizenden mensen namen deel aan het evenement met naar schatting een miljoen vuurwerk langs wegen in Phuket Town. Veel mensen raakten echter gewond door vuurwerk op hun handen, benen en voeten. Ze werden naar plaatselijke ziekenhuizen gebracht.

Vandaag (oktober 5th) vanaf 4:00 uur zal elk heiligdom een ​​ceremonie houden om de 'Go Teng'-paal naar beneden te halen, wat het festival officieel zal beëindigen.

Het Phuket Vegetarisch Festival is volgend jaar vanaf 15 oktoberth tot oktober 23rd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.