Thailand gaat eind oktober het winterseizoen in, meldt de Thaise Meteorologische Afdeling

Nationaal –

Thailand gaat eind oktober het winterseizoen in, meldde de Thaise Meteorologische Dienst woensdagochtend 5 oktober.

Chomparee Chompurat, directeur-generaal van de Meteorologische Afdeling, maakte aan Associated Press bekend dat het koude seizoen naar verwachting aan het begin van de vierde week van oktober begint, wat een week later is dan normaal, en rond eind februari zal eindigen. 2023.

De directeur-generaal verklaarde: “De gemiddelde minimumtemperatuur in het noorden van Thailand zal naar verwachting ongeveer 21 graden Celsius zijn, of 0.5 graden Celsius hoger dan het gemiddelde, maar het zal kouder zijn dan vorig jaar. In Bangkok is de laagste temperatuur ongeveer 17-18 graden Celsius en zal het van december – januari 2023 erg koud zijn. In de berggebieden is de gemiddelde minimumtemperatuur ongeveer 8-15.9 graden Celsius.”

“In het hogere zuiden zal er op sommige dagen licht koel weer zijn. Aan de oostkant wordt vanaf Chumphon naar beneden zware regen voorspeld. In november en december zal er in de meeste delen van de zuidelijke regio zware regen vallen en in sommige gebieden zeer zware regen. In deze periode is een tropische storm mogelijk. Het publiek wordt gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en overstromend water bij de oevers.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/