Een ander taxi-incident gaat viraal in Phuket omdat de spanning tussen online app-taxi's en reguliere taxi's lijkt toe te nemen

kamala-

De rijbewijzen van twee taxichauffeurs zijn ingetrokken na wat relevante functionarissen een "geschil" in Kamala noemen tussen een traditionele "wachtrij"-taxi en een taxichauffeur voor een online aanvraag.

De generaal-majoor van de politie van Phuket, generaal-majoor Sermpan Sirikong, vertelde de Phuket Express: "Dit verhaal is eerder deze week viraal gegaan op sociale media. Een groep lokale taxichauffeurs had ruzie en ruzie met een vrouwelijke taxichauffeur die via een applicatie werkte.”

“Beide chauffeurs werden later gebeld voor een ontmoeting met de agenten en de politie van het Phuket Land Transport Office. Een taxichauffeur, mevrouw Naruemon, kreeg een boete van 2,000 baht voor het gebruik van een applicatie zonder vergunning. De applicatie die ze gebruikte kan alleen worden bediend in bepaalde delen van Phuket, maar niet voor Kamala en niet voor deze specifieke locatie.” De politiechef legde het uit.

“Haar rijbewijs wordt voor 30 dagen ingetrokken. Wat betreft de lokale taxichauffeur, de heer Wilart, zijn rijbewijs wordt ook 30 dagen geschorst. De heer Wilart stemde ermee in om 5,000 baht te betalen voor de schade aan de auto van mevrouw Naruemon die hij toegaf te hebben gedaan. verklaarde de chef.

Het incident vond plaats in een populaire uitgaansgelegenheid in Kamala, merkt The Phuket Express op, en vond naar verluidt plaats nadat een klant vond dat de taxichauffeurs die op de locatie in de rij stonden te duur waren, naar verluidt 400 baht. De klant belde een Grab-chauffeur die op de oproep reageerde.

Echter, kort na het ophalen van de klant en tijdens het maken van een U-bocht, blokkeerden meneer Wilart en een aantal vrienden, die niet werden aangeklaagd, mevrouw Naruemon om de locatie met een klant te verlaten en vielen haar voertuig aan, waardoor deuken en krassen ontstonden. Dhr. Wilart beschuldigde mevr. Naruemon van het stelen van klanten en het overtreden van de regels voor het gebied.

Volgens de politie van Phuket zijn de locatie en het gebied echter duidelijk gemarkeerd als zijnde geen gelicentieerd gebied voor applicatiebestuurders zoals Bolt of Grab vanwege wat volgens hen veiligheidsredenen zijn. Deze "reden" is echter zwaar bekritiseerd op sociale media, waarbij veel internetgebruikers beweren dat het om contracten, individuele overeenkomsten en geld gaat en niet om de veiligheid van de klant.

Sociale media debatteerden fel over de kwestie, aangezien deze taxi-incidenten doorgaan in Phuket, met een ander recent probleem dat niet lang geleden op de luchthaven plaatsvond, zoals te zien is door hier te klikken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.