Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Vegetarische straatoptochten, Amerikaanse aangevallen in Patong, aangetaste gebouwen op strand gesloopt en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 26 september 2022 tot en met zondag 2 oktober 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De straatoptochten van het Vegetarisch Festival zijn op 27 september begonnen in Phuketth.

De vegetarische straatoptochten waren begonnen vanaf de Jchoor Su Gong Naka-schrijn in het subdistrict Wichit van het district Mueang Phuket, op weg naar het Saphan Hin Public Park in Phuket Town.

2. Een Amerikaanse man is gewond geraakt nadat hij zou zijn aangevallen op Bangla Road in Patong.

De gewonde 35-jarige Amerikaanse man had verwondingen aan zijn gezicht en zijn middelvinger van zijn linkerhand opgelopen.

Vier verdachten zijn gearresteerd na een aanval op een Amerikaanse man op Bangla Road eerder deze week in Patong.

Ze gaven toe dat ze de Amerikaanse man hadden aangevallen die volgens hen dronken was voordat een ruzie begon.

3. De internationale luchthaven van Phuket heeft opgehelderd nadat een verhaal van passagiers die werden gevraagd om uit een minibus te komen, viraal ging op sociale media.

De luchthaven van Phuket is een luchtverkeersleidingsgebied zoals vermeld in de Ministeriële Regeling. De minibuschauffeur heeft de regels overtreden.

4. Structuren die naar verluidt inbreuk hebben gemaakt op openbare ruimtes ter waarde van 50 miljard baht op het Lay Phang-strand in Cherng Talay, Thalang, worden eindelijk gesloopt.

De sloop is op 178 Rais of land. De grondprijs is 50 miljard baht. Het gebied wordt weer in beslag genomen voor het publiek om iedereen ten goede te komen.

5. Ongeveer 2,200 lokale bewoners en buitenlandse toeristen namen deel aan Phuket's 'Yu Keng' ceremonie als onderdeel van het Vegetarisch Festival in Jui Tui Shrine in Phuket op zondag 2 oktober.

Minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn en zijn delegatie namen ook deel aan de Yu Keng-parade van Chinese godenbeelden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.