Duizenden lokale bewoners en buitenlanders nemen zondag deel aan de 'Yu Keng'-ceremonie als onderdeel van het Vegetarisch Festival in Phuket

Mueng Phuket, Phuket –

Ongeveer 2,200 lokale bewoners en buitenlandse toeristen namen deel aan Phuket's 'Yu Keng' ceremonie als onderdeel van het Vegetarisch Festival in Jui Tui Shrine in Phuket op zondag 2 oktober.

Minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn en zijn delegatie namen vanmorgen ook deel aan de Yu Keng-parade van Chinese godenbeelden. Inwoners van Phuket en toeristen uit Maleisië en Singapore verzamelden zich langs de kant van de weg om respect te betuigen en vuurwerk af te steken om de goden te roepen volgens traditionele overtuigingen.

De minister verklaarde tijdens de ceremonie dat het Vegetarisch Festival in Phuket door het Ministerie van Cultuur was geselecteerd als een van Thailand's culturele erfgoed, waar broeders en zusters in Phuket trots op zijn.

Hij zei dat er dit jaar meer Thaise en buitenlandse toeristen aan de ceremonie deelnamen, hoewel het aantal misschien niet zo groot is als de pre-Covid-periode, maar het vertoonde een positief teken van herstel van het toerisme.

Phiphat voegde er ook aan toe dat het ministerie aan de kabinetscommissie zou voorstellen de openingstijden van uitgaansgelegenheden te verlengen tot 4:00 uur. als onderdeel van het "Bangla-model", dat naar schatting een extra inkomen van 100 miljoen baht per maand zou genereren.

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.