Alcoholverkoopverbod voor einde boeddhistische vastendag op maandag 10 oktober

Thailand -

Het einde van de boeddhistische vastentijd is dit jaar op maandag 10 oktoberth wanneer de verkoop van alcohol wordt verboden.

Ons vorige verhaal:

De boeddhistische vastentijd markeert het begin van de periode van drie maanden waarin alle monniken niet mogen reizen en verblijven op een bepaalde plaats of hun tempel, waar ze kunnen schuilen voor de zon, stormen en regen, voor studie en meditatie.

Het einde van de boeddhistische vastentijd valt op de 15e dag van de 11e wassende maan. Dit jaar is het op maandag 10th. De dag markeert het einde van het regenseizoen voor monniken die hun retraite van drie maanden zullen beëindigen.

De verkoop van alcohol zal aan het einde van de boeddhistische vastentijd gedurende 24 uur in het hele land worden verboden, aangezien de dag een van de vijf belangrijkste boeddhistische dagen is, behalve in belastingvrije winkels op internationale luchthavens volgens de Alcohol Control Act.

Iedereen die de wet overtreedt, krijgt een boete van maximaal 10,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of beide.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/