Twee walvishaaien waargenomen in Krabi

FOTO: MAGR Online

Krabi-

Twee walvishaaien werden waargenomen in de buurt van een eiland in Krabi, wat de lokale bevolking en ambtenaren enthousiast maakte.

Het hoofd van het Than Bok Khorini National Park, dhr. Weersasak Srisajjang, vertelde de Phuket Express: “Eerder deze week werden twee grote walvishaaien gespot in de buurt van Hong Island terwijl agenten patrouilleerden op een boot op ongeveer 500 meter van de kust. Ze zijn ongeveer vijf meter lang. Agenten hebben onlangs ongeveer drie keer walvishaaien in de nabije omgeving gevonden. De zee heeft overvloedige mariene hulpbronnen.”

“Bootexploitanten moeten voorzichtig zijn met walvishaaien, want ze zijn vriendelijk en niet bang voor boten of mensen. Ze kunnen gewond raken door de propellers van de boot.”

De Phuket Express merkte op dat walvishaaien een beschermd zeedier zijn omdat het met uitsterven wordt bedreigd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.