Luchthaven Phuket verduidelijkt nadat passagiers gevraagd hebben om uit minibusje te stappen

Phuket -

De internationale luchthaven van Phuket heeft opgehelderd nadat een verhaal van passagiers die werden gevraagd om uit een minibus te komen, viraal ging op sociale media.

Het verhaal ging vanmorgen (29 september) viraal op sociale mediath) met een video en een bericht: "Een minibuschauffeur arriveerde op de luchthaven om klanten op te halen die online hadden geboekt. Luchthavenpersoneel stopte de minibus bij de uitgang van de luchthaven voordat ze de passagiers die online hadden geboekt, vroegen om uit de minibus te stappen en direct een geregistreerde taxi vanaf de luchthaven te nemen.”

De internationale luchthaven van Phuket heeft vanmiddag een persbericht uitgegeven met de conclusie: "Gisteren (28 september)th) een minibusje arriveerde bij de binnenlandse terminal om passagiers op te halen die via een online applicatie hadden geboekt.”

“De luchthaven van Phuket is een luchtverkeersleidingsgebied zoals vermeld in de ministeriële regeling. De minibuschauffeur heeft de regels overtreden.”

“Taxivoertuigen mogen de luchthaven niet betreden, tenzij ze toestemming hebben van de luchthaven. De luchthaven heeft een registratiesysteem voor taxichauffeurs. Regelgeving is duidelijk gecommuniceerd naar passagiers en taxichauffeurs.”

Het evenement veroorzaakte veel discussie en woede op sociale media, waarbij veel commentatoren het gevoel hadden dat het gedwongen registratiesysteem klanten gevangen houdt in beperkte keuzes en hoge prijzen in plaats van de klant te laten kiezen hoe ze reizen, zoals op een online applicatie.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.