Meerdere Phuket-heiligdommen houden processies van Vegetarische Festivals

Phuket -

De tweede en derde dag van de straatprocessie van het Vegetarisch Festival werden gehouden door de Sapam-schrijn, de Lim Hu Tai Su-schrijn en de Bang Koo-schrijn in Koh Kaew.

Ons vorige verhaal:

De vegetarische straatprocessies zijn gisteren (27 september) begonnen vanaf het Jchoor Su Gong Naka-heiligdom in het subdistrict Wichit van het district Mueang Phuket.th).

Gisteren (28 september)th) was de tweede dag van de vegetarische straatprocessie en werd gehouden door de Sapam-schrijn en de Bang Koo-schrijn in Koh Kaew, district Mueang Phuket.

De processies waren gisterochtend op weg naar Saphan Hin Public Park in Phuket Town voordat ze terugkeerden naar de heiligdommen.

Vandaag werd de processie gehouden door de Lim Hu Tai Su-schrijn (Samkong-schrijn) in Phuket Town.

Tijdens het festival wordt elke dag door elk heiligdom een ​​"straatprocessie" geleid. De processie biedt huisbewoners en het grote publiek langs de straten de kans om de zegen te ontvangen van goden waarvan de lokale bevolking gelooft dat ze de geestenmediums bezitten.

De parades en processies werden in 2021 geannuleerd vanwege Covid-19-zorgen en onder strikte Covid-19-regels in 2020, waardoor dit jaar het eerste volledige Vegetarische Festival sinds 2019 is.

Het Phuket-vegetarische festival is officieel begonnen, waarbij de Thaise minister van Volksgezondheid deelnam aan een ceremonie om het evenement te lanceren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.