Bezorger en klant in Phuket krijgen boete van 1000 baht na ruzie over bezorgtijd

Phuket -

Een maaltijdbezorger en een klant kregen elk een boete van 1,000 baht na een fysiek gevecht in Chalong.

De provinciale politie van Phuket meldde gisteren (27 september) dat in het weekend een man die alleen werd geïdentificeerd als de heer Sorasak voedsel bestelde via een app voor het bezorgen van voedsel. De locatie van de afgeleverde bestemming was volgens de chauffeur, die ook niet werd geïdentificeerd, verkeerd begrepen en onjuist, waardoor de chauffeur er lang over deed voordat hij bij zijn klant arriveerde.

De chauffeur van de voedselbezorger vroeg naar verluidt zijn klant om een ​​extra betaling voor de bezorging vanwege het vermeende onjuiste adres voordat de twee mannen een verbale ruzie en vervolgens een fysieke ruzie begonnen. Hun verhaal ging viraal op sociale media nadat ze door meerdere mensen waren gezien.

Beide partijen werden door de politie van Chalong gebeld om aangifte te doen. Ze worden beschuldigd van lichamelijk geweld, maar zonder ernstige verwondingen. Ze kregen allebei een boete van 1,000 baht en verontschuldigden zich voor het misverstand.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.