Zes vermeende buitenlandse "gangsters", waaronder Russische, Duitse en Kazachse staatsburgers, gezocht door de politie van Samui voor naar verluidt het afpersen van Russische toeristen voor cryptovaluta

Soerat Thani –

Een groep vermeende buitenlandse "gangsters" werd op maandag 26 september gezocht door de politie van Samui, nadat ze naar verluidt een Russische man hadden bedreigd en afgeperst voor cryptovaluta.

De functionarissen begonnen een onderzoek naar aanleiding van klachten van een Russisch echtpaar, Evgenii en Ekaterna, die beweerden dat ze werden benaderd en bedreigd door een groep van zes Russische, Duitse en Kazachse staatsburgers terwijl ze op 15 september in een coffeeshop waren.

Volgens hun verklaringen begon een vermeende Duitse verdachte te praten en vrienden te maken met Evgenii voordat hij hem dreigde om drie miljoen USD in cryptocurrency over te maken, of ongeveer 112 miljoen baht. Evgenii had echter slechts 58,000 USD aan cryptocurrency, dus hij, die naar verluidt werd omringd door de groep vermeende gangsters, maakte 50,000 USD over aan de verdachte, wat overeenkomt met 1.878 miljoen baht.

Na een transfer verlieten vier van hen het toneel in een zwart busje terwijl de twee anderen wegreden op een rode motorfiets. Voordat ze vertrokken, gaf de Duitse verdachte, die bij de slachtoffers alleen bekend was als Salman Almaty, hun een telefoonnummer en zei dat hij contact met hen zou opnemen voor de resterende twee miljoen dollar.

Evgenii zou de politie hebben verteld dat hij de volgende dag werd gestalkt terwijl hij uit eten ging en twee dagen later een telefoontje kreeg van de Telegram-applicatie met de vraag of hij het geld al kon vinden. Hij besloot toen het incident te melden en hulp te zoeken bij de politie van Samui.

Evgenii beweerde dat hij niet wist waarom hij het doelwit was en niet eerder met deze groep te maken had gehad.

Hoofdinspecteur Pongkajorn Sukksang van het politiebureau van Samui had het onderzoeksteam opdracht gegeven om lokale getuigen te ondervragen en het gebied te onderzoeken op bewijs. Aanvankelijk werden het busje en de motorfiets, zoals verteld door het slachtoffer, gepakt en geïdentificeerd via camerabeelden. De politie jaagt momenteel op de buitenlandse verdachten voor gerechtelijke procedures.

Foto beleefdheid: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.