Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Vegetarisch festival begint, Buitenlanders gewond door buggy-auto en paragliding, Minibuschauffeurs vechten

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 19 september 2022 tot en met zondag 25 september 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

Een van hen had ernstige verwondingen opgelopen. Deze persoon is naar het Chalong-ziekenhuis gebracht.
Hij had zijn rechterarm gebroken en zijn rechterbeen en heup geblesseerd.
Minibuschauffeurs wachtten op buitenlandse toeristen terwijl ze in de winkel aan het winkelen waren. Beide partijen waren teleurgesteld over een aantal zaken.
De chauffeurs die bij de vechtpartij betrokken waren, waren teleurgesteld over het krijgen van tips (commissie) om klanten naar de souvenirwinkel te brengen, maar iemand anders zou in de rij zijn gelopen om in plaats daarvan geld uit de winkel te ontvangen.
De rijbewijzen van drie minibuschauffeurs die de belangrijkste onruststokers waren bij het incident, zijn voor zes maanden geschorst. Ze mogen zes maanden lang geen taxi's besturen, ook geen minibusjes.
De minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul nam deel aan de ceremonie in het Jui Tui-heiligdom waar de 'Go Teng'-paal werd opgericht. De Go Teng-paal is het teken van het begin van de Vegetarian festival
Ongeveer 100,000 Thaise toeristen en 80,000 buitenlandse toeristen bezoeken Phuket tijdens dit vegetarische festival.
Uit de eerste beoordeling bleek dat er geen schade werd gemeld in Phuket. Slechts één gebied meldde trillingen en dat was in het district Mueang Phuket, waarbij sommige bewoners lichte trillingen en schokken meldden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.