Phuket organiseert jaarlijks tiende maanmaand boeddhismefestival

Phuket -

De lokale bevolking van Phuket nam deel aan de jaarlijkse tiende maanmaand, een belangrijk boeddhismefestival in het zuiden van Thailand.

Mensen die dit festival vieren, geloven dat hun voorouders in deze tijd van het jaar tijdelijk uit het hiernamaals naar dit vliegtuig worden vrijgelaten om hun families te ontmoeten die hen lokale Thaise snacks en voedsel aanbood. Het festival valt elk jaar tussen september en oktober.

Boeddhistische ceremonies werden gehouden in veel tempels in Phuket. Marionettensymbolen genaamd 'Praet' die de dood symboliseren van degenen die zonden hebben begaan toen ze nog menselijk waren, werden ook gepresenteerd om mensen te waarschuwen om een ​​juist moreel pad in het leven te volgen.

Deze maand bevat ook het Vegetarisch Festival, merkt The Phuket Express op. Beide festivals, behalve kleine ceremonies, werden in 2021 geannuleerd vanwege Covid-19-zorgen, maar zijn dit jaar weer normaal geworden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.