UPDATE: Gouverneur van Phuket beveelt verder toezicht te houden nadat de beving door de aardbeving op het eiland Sumatra werd gevoeld

Phuket -

De gouverneur van Phuket heeft opdracht gegeven tot nauwlettend toezicht nadat aardbevingen waren gemeld op het eiland Sumatra met trillingen die werden gevoeld in Phuket, maar er werd geen schade gemeld.

Ons vorige verhaal:

Op 24 september werd er in de ochtend een aardbeving gemeldth op het eiland Sumatra met trillingen gevoeld in Phuket, Phang Nga en Songkhla. Er werd niet direct schade gemeld.

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, beval de lokale autoriteiten onmiddellijk om eventuele schade te controleren. Uit de eerste beoordeling bleek dat er geen schade werd gemeld in Phuket. Slechts één gebied meldde trillingen en dat was in het district Mueang Phuket, waarbij sommige bewoners lichte trillingen en schokken meldden.

De gouverneur van Phuket heeft de relevante autoriteiten echter opgedragen het incident nauwlettend in de gaten te houden en bewoners en toeristen te informeren om niet in paniek te raken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.