Trillingen gevoeld in Phuket, Phang Nga en Songkhla na aardbevingsrapporten op het eiland Sumatra

Zuid Thailand-

Vanmorgen (24 september) is er een aardbeving gemeldth) op het eiland Sumatra met trillingen gevoeld in Phuket, Phang Nga en Songkhla. Er werd niet direct schade gemeld.

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldde om 4:33 uur een aardbeving op het eiland Sumatra in Indonesië om 03:52 uur bij 6.2 Richters, 40 kilometer diep, en veel naschokken. Het epicentrum ligt 535 kilometer ten zuidwesten van Phuket.

Er werden trillingen gemeld in Zuid-Thailand in

– Inwoners van Phang Nga konden duidelijk trillen.

– In Sadao meldden inwoners van Songkhla dat ze trilden op hoge verdiepingen van gebouwen.

– In Hat Yai, Songkhla, rapporteerden hoge gebouwen ook trillingen, zwaaien en schudden.

– In het district Mueang Phuket, Phuket, meldden enkele bewoners lichte trillingen en schokken.

Heb je iets gevoeld vanmorgen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.