De Thaise minister van Volksgezondheid zegt dat hoewel het nooddecreet afloopt en het Covid-centrum wordt ontbonden, mensen moeten blijven maskeren

FOTO: ข่าวพัทยา Pattayanieuws

Thailand-

De Thaise minister van Volksgezondheid en de hoopvolle premier Anutin Charnvirakul verklaarde gisteren, 23 september 2022, aan de pers dat hoewel Thailand Covid-19 degradeert tot een gecontroleerde ziekte en andere acties onderneemt dat mensen nog steeds maskers moeten dragen.

Thailand heeft aangekondigd dat bijna alle Covid19-noodmaatregelen, zoals het noodbesluit en de verplichting om desgevraagd een vaccinatiebewijs te tonen, met ingang van 1 oktober worden geschrapt. Bovendien zal het Center for Covid-19 Situation Administration of CCSA worden ontbonden en zal alle Covid-19-monitoring en -ondersteuning worden afgehandeld door het ministerie van Volksgezondheid onder Anutin.

De CCSA heeft de afgelopen twee en een half jaar de leiding gehad over een groot deel van de Covid-19-respons en zelfs de algehele leiding van het land sinds het werd opgericht onder het nooddecreet in maart 2020.

Anutin verklaarde echter dat ondanks het opheffen van deze maatregelen en wat lijkt op een volledige terugkeer naar normaal, het publiek nog steeds zou worden aangemoedigd om maskers te dragen. Hij zei zelfs dat hij trots was op Thais omdat ze ervoor bleven kiezen om zich te maskeren in tegenstelling tot veel andere plaatsen, die hij niet specifiek noemde of identificeerde, en dat hij vond dat Thaise mensen aardig waren omdat ze zichzelf en elkaar bleven beschermen. Hij gaf geen specifieke "off-date" voor het aanmoedigen van het dragen van maskers en verklaarde ook dat maskers volgens hem hielpen te beschermen tegen vele andere aandoeningen van de luchtwegen.

TPN merkt echter op dat er geen mandaat is om een ​​masker te dragen en dat het puur een persoonlijke keuze is. Er zijn echter meldingen geweest van sommige bedrijven en locaties die maskering nodig hebben, wat natuurlijk een privélocatie het recht heeft om dit te doen.

Hoewel Thaise staatsburgers tijdens de hele pandemie grotendeels maskers hebben geaccepteerd en gedragen en dit in het grootste deel van het land inderdaad blijven doen, zelfs buiten en alleen, is de kwestie van maskeren vaak omstreden geweest met buitenlandse toeristen en bezoekers.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.