PR: Thailand beëindigt noodbesluit COVID-19 op 30 september 2022

Bangkok, 23 september 2022 – Thailand's Center of COVID-19 Situation Administration (CCSA) kondigde op 19 september 30 de beëindiging van het landelijke COVID-2022-nooddecreet aan, aangezien het koninkrijk COVID-19 herclassificeert van 'een gevaarlijke overdraagbare ziekte' naar 'een overdraagbare ziekte onder toezicht' vanaf 1 oktober 2022.

De CCSA stelde ook dat vanaf 1 oktober 2022 internationale reizigers naar Thailand niet langer verplicht zijn om een ​​vaccinatiebewijs of ATK-testresultaten te tonen.

De beëindiging van het Noodbesluit COVID-19, dat sinds 19 maart 25 2020 keer van kracht is, heeft tot gevolg dat de CCSA automatisch wordt ontbonden en dat alle regelingen, mededelingen en bevelen van de minister-president en het kabinet onder het besluit worden ingetrokken.

Sinds de pandemie is Thailand vanaf juli 2021 geleidelijk heropend voor internationaal toerisme met de programma's Phuket Sandbox, Samui Plus en 7+7 Extension. Dit werd gevolgd door een heropeningstijdlijn in vier fasen van oktober 2021 tot januari 2022.

Het koninkrijk ging de fase in van volledige heropening vanaf 1 juli 2022, met de verwijdering van het Thailand Pass-registratieschema en buitenlanders die alleen binnen 72 uur na de reis een bewijs van vaccinatie of een negatief ATK-testresultaat hoeven te tonen, wordt dit opgeheven vanaf 1 oktober 2022.

Daarnaast keurde het kabinet een verlenging van de verblijfsduur goed tot 45 dagen (van 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (van 15 dagen) voor degenen die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA) . Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/