Thailand verlaagt het surveillanceniveau van Covid-19 tot een overdraagbare ziekte die moet worden gecontroleerd, met ingang van 1 oktober

Nationaal –

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op woensdag 21 september aangekondigd dat de bewaking van Covid-19 van een gevaarlijke overdraagbare ziekte is teruggebracht tot een overdraagbare ziekte die moet worden gecontroleerd, met ingang van 1 oktober.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisulee Traisaranakul verklaarde dat de verlaging van het niveau te wijten was aan de lagere infectie- en sterftecijfers in het land en over de hele wereld. Het aantal mensen dat al is gevaccineerd of immuniteit heeft tegen het virus, bereikt ook het verwachte aantal, zoals gepland door het ministerie van Volksgezondheid.

Door zich aan te passen als een gecontroleerde overdraagbare ziekte, zullen verschillende praktische richtlijnen worden opgesteld en geïmplementeerd voor zowel de private als de publieke sector. De eerste conceptbeschouwing door het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zal plaatsvinden op vrijdag 23 september.

“De regering zal duidelijk zijn: richtlijnen die van toepassing zijn in verschillende secties, waaronder wetgeving, algemeen managementsysteem, volksgezondheid en sociale communicatie, zullen worden toegepast. Het doel is dat mensen na de postpandemische periode veilig en normaal kunnen leven met Covid-19. Dit alles zal worden besproken tijdens de algemene vergadering van CCSA op 23 september”, besloot Traisulee.

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.