Phuket groenteprijzen stijgen voor vegetarisch festival

Phuket -

De groenteprijzen in Phuket zijn geleidelijk gestegen voordat het vegetarische festival is begonnen.

Vanmorgen (22 septembernd) de Phuket Express-verslaggevers bezochten de openbare markt 2 (Kaset-markt), een van de grootste markten in Phuket Town.

De prijzen van veel soorten groenten zijn gemiddeld verhoogd van vijf naar twintig baht per kilogram, terwijl ook de prijzen van andere vegetarische ingrediënten zijn verhoogd. Groenteverkopers zeiden echter dat de stijgende prijzen niet bedoeld waren om de consument te porren, maar te wijten waren aan verschillende factoren.

Een van de groenteverkopers, die weigerde hun naam te geven, vertelde de Phuket Express dat de groenteprijzen zijn gestegen omdat veel groenteplantages in het centrum van Thailand onder water kwamen te staan ​​en veel gebieden te lijden hadden van veel regen voorafgaand aan het vegetarische festival.

Voor en tijdens het vegetarische festival in Phuket stijgen de groenteprijzen echter zoals elk jaar, omdat een grote vraag samenvalt met minder aanbod.

Het jaarlijkse Phuket Vegetarian Festival werd officieel aangekondigd, dat vanaf 26 september negen dagen zal worden gehoudenth tot oktober 4th.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.