Vissers gered nadat hun boot worstelde met golven bij Samui Island

FOTO: MGR Online

Samui-eiland, Surat Thani –

Twee vissers zijn gered nadat hun boot werd geraakt door meerdere grote golven in de buurt van Samui Island.

Twee vissers werden eerder deze week 's nachts als vermist opgegeven in de buurt van Baan Tai Beach in het district Koh Samui.

Ambtenaren en lokale vissers begonnen de zoektocht ongeveer een uur voordat de twee vissers, de heer Aran Eakjcheewa, 70, en de heer Manoo Sripaew, 50, levend en drijvend in de zee werden gevonden. Ze waren veilig maar zwak. Ze werden allebei weer aan land gebracht.

De heer Aran vertelde The Phuket Express: “Er was een sterke wind en golven terwijl we teruggingen naar de kust. Onze vissersboot worstelde met golven op 500 meter van de kust. De boot kapseisde terwijl we op hulp wachtten en toen dobberden we in de zee, allebei sterke zwemmers ondanks onze leeftijd. Onze vissersvrienden die beseften dat we niet op tijd terug waren, keerden terug naar het gebied waar ze ons het laatst hadden gezien voordat ze ons vonden.”

Aran en Manoo waren erg dankbaar voor hun redding, maar beide mannen verklaarden dat ze weer op zee zouden zijn om de kost te verdienen zodra ze hersteld waren, waarbij ze zeiden dat het incident hen niet permanent had afgeschrikt om te gaan vissen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.