Thaise kabinetscommissie keurt verlenging van visumvrijstelling met 45 dagen en visum bij aankomst met 30 dagen goed

FOTO: Thansettakij

Nationaal –

Het kabinetscomité keurde op dinsdag 20 september de verlenging van de visumvrijstellingsperiode voor buitenlandse toeristen goed van 30 dagen naar 45 dagen van oktober 2022 tot maart 2023.

Ook wordt het Visa on Arrival (VOA) verlengd van maximaal 15 dagen naar 30 dagen, zoals voorgesteld door de Tourism Authority of Thailand (TAT) en de eerste goedkeuring door het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) in augustus.

De tijdelijke verlenging, die ingaat op 1 oktober, wordt toegepast om meer internationale toeristen aan te trekken die tijdens het hoogseizoen worden verwacht, met name uit Europa en de Verenigde Staten, en om de toeristenindustrie te stimuleren na de economische tegenspoed van Covid-19.

De regering verwacht ook dat de verlenging tegen eind 10 een aantal toeristen van minstens 2022 miljoen zal stimuleren, zoals gepland door de Tourism Authority.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.