Phuket Vegetarisch Festival officieel aangekondigd

Phuket -

Het jaarlijkse Phuket Vegetarian Festival werd officieel aangekondigd, dat vanaf 26 september negen dagen zal worden gehoudenth tot oktober 4th.

De persconferentie van gisteren (20 september)th) bij het Jui Tui-heiligdom in Phuket Town werd geleid door de gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew.

Het Vegetarisch Festival staat ook wel bekend als 'Jia Chai'. Het festival vindt plaats vanaf de 1st naar de 9th nacht van de wassende maan in de Chinese kalender.

Het vegetarische festival is in 2018 door het ministerie van Cultuur gedocumenteerd als immaterieel cultureel erfgoed in de categorie Social Practice, Ritual, Tradition en Fetival.

Dit jaar viert het Jui Tui-heiligdom op 111 september de 26e verjaardag van de 'Peng Yong San Jui Tui Tao Boh Geng'th. De 'Ew Gang'-ceremonie of Boeddhabeeldparade wordt vanaf 7:00 uur rond het dorp gehouden

Extra bron: TAT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.