Groenteprijzen stijgen door schaarste, naar verwachting geleidelijk stijgen tijdens vegetarisch festival in oktober

FOTO: Naewna

Nationaal –

De groenteprijzen stijgen als gevolg van producttekorten en zullen mogelijk weer stijgen tijdens het vegetarische festival van dit jaar in oktober.

Lokale verslaggevers meldden dinsdag 20 september dat de prijs van alle groenten die op de Ta Klang-markt in Trang worden verkocht, met 10 baht per kilogram of zelfs hoger is gestegen voor groenten waar momenteel veel vraag naar is. Volgens lokale verkopers zal de prijs naar verwachting dagelijks stijgen.

Verkoper Jeab vertelde de verslaggevers dat tijdens het vegetarische festival van dit jaar alle groenten duurder worden, vooral koriander, selderij, lente-uitjes, komkommers, bonen en andere soorten bladgroenten, omdat er niet genoeg is om aan de marktvraag te voldoen vanwege de weersomstandigheden in veel gebieden in het land.

Jeab vertelde de media: "Veel groenten hadden problemen met het uiterlijk waardoor ze niet werden verkocht, dus moesten ze worden verwijderd, waardoor er producttekorten ontstonden."

Een andere groentehandelaar, Aed, vertelde Thaise media dat de stijgende prijzen zowel kopers als verkopers treffen en de groenten moeilijk verkoopbaar maken omdat het duur is. Ook tijdens het vegetarische festival zal de prijs naar verwachting weer stijgen.

In het zuiden van Thailand worden jaarlijks belangrijke vegetarische festivals gehouden in Phang Nga en Phuket gedurende negen dagen, te beginnen tussen 26 september en 4 oktober.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.