78-jarige buitenlander zwaargewond na val paragliding in Rawai

Rawai-

Een 78-jarige buitenlander heeft ernstige verwondingen opgelopen na een val bij een paragliding bij een uitkijkpunt in Rawai.

De hulpdiensten werden gisteren laat in de middag (19 september) op de hoogte gebracht van het incident bij het Khao Dang View Point, ook wel bekend als het Windmill Viewpoint, nabij Naiharn Beach in het subdistrict Rawai.th).

Het reddingsteam van de gemeente Rawai vertelde lokale media dat er een sterke wind stond toen de 78-jarige buitenlander viel met zijn paragliding-uitrusting. Hij had zijn rechterarm gebroken en zijn rechterbeen en heup geblesseerd. Hij werd voor dringende medische hulp naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De naam en nationaliteit van de gewonde buitenlanders zijn door reddingsdiensten niet aan de pers vrijgegeven. Het was ook niet duidelijk of hij een ex-pat of een toerist was.

TPN merkt op dat er waarschuwingsborden zijn om paragliden in dit gebied niet toe te staan, aangezien er in het verleden soortgelijke incidenten zijn geweest.

Eerder waarschuwden stafleden van de gemeente Rawai toeristen en de lokale bevolking die paragliden om dit niet te doen vanwege voorschriften en regels die dergelijke activiteiten in dit gebied verbieden, maar de gemeente verklaarde aan de pers dat veel mensen weigerden te luisteren. Als gevolg hiervan zijn er nog steeds individuen en groepen die paragliden en andere soortgelijke vliegactiviteiten in dit gebied doen.

Het is onduidelijk of een bedrijf of bedrijf betrokken was bij het paragliden of dat de man de activiteit alleen of met vrienden ondernam.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.