Man krijgt boete van 1,000 baht voor het verkopen van cannabis op Bangla Road

Patong-

Een man kreeg naar verluidt een boete van 1,000 baht nadat hij in Patong was gearresteerd voor het verkopen van cannabis zonder een geldige vergunning op Bangla Road.

De politiechef van Patong, kolonel Sujin Nilabodee, had opdracht gegeven tot een onderzoek nadat ze door bezorgde burgers ervan op de hoogte waren gebracht dat veel mensen naar verluidt cannabis verkochten op Bangla Road zonder toestemming.

De politie van Patong meldde dat ze een man arresteerden die alleen met zijn voornaam werd geïdentificeerd, de heer Kittipong, 25. Bij hem werden gedroogde cannabis en cannabissigaretten in beslag genomen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau van Patong en wordt beschuldigd van illegale verkoop van cannabis in het openbaar. Hij kreeg een boete van 1,000 baht.

De boete was naar verluidt technisch gezien het niet hebben van algemene toestemming om producten op straat te verkopen, niet specifiek cannabis, aangezien cannabis momenteel wettelijk gezien in een grijs gebied is.

TPN merkt op dat de cannabiswetgeving in het algemeen momenteel in een vacuümtoestand verkeert, wat veel verwarring veroorzaakt bij zowel het publiek als de wetshandhavers. In feite, met de definitieve wetten rond cannabis die momenteel worden opgehouden door politieke discussies tussen tegengestelde partijen, is de mogelijkheid om legaal een vergunning te krijgen om cannabis te verkopen twijfelachtig, volgens sommige juridische experts in Thailand.

Privégebruik en -consumptie zijn legaal sinds cannabis op 9 juni werd gedecriminaliseerd, maar tegenstanders van de decriminalisering willen dat marihuana opnieuw een verdovend middel wordt en verboden, daarbij verwijzend naar gezondheidsproblemen en zeggend dat het onmogelijk is om recreatief gebruik te stoppen tenzij de drug een weer verdovend. Velen ondersteunen strikt medisch gebruik, maar ondersteunen geen enkele vorm van recreatief gebruik.

Voor meer informatie over het lopende debat over cannabis in Thailand, klik hier.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.