Thaise Democratische Partij eiste woensdag intrekking van de ontwerpwet voor cannabis en hennep uit de behandeling van de raad

FOTO: Thaise Post

Bangkok -

De Democratische Partij eiste de intrekking van de Cannabis- en Hennepwet, opgesteld door de ontwerpcommissie, met als reden dat het een lakse wet was die een negatief effect op de samenleving zou kunnen hebben.

Verschillende partijparlementsleden maakten de reactie van de partij bekend op het ontwerp van de Cannabis- en hennepwet, dat zou worden ingediend en besproken tijdens de raadsvergadering op woensdag 14 september.

Trang-parlementslid Sathit Wongnongtoey verklaarde dat hoewel de partij het eens was met het wetsontwerp, veel van de voorschriften en wetten los waren, omdat het waarschijnlijk zou zijn om zelfgekweekte cannabis te promoten en het grote publiek toestemming te verlenen om zich te registreren voor de cannabisteelt, waarvan de partij meende dat ze waren niet voor medische doeleinden, maar steunden eerder de recreatieve doeleinden waarvan de Volksgezondheid beweerde dat ze ertegen waren.

Sathit verklaarde: “De partij drong er daarom bij de regering en het ministerie van Volksgezondheid op aan om de aankondiging van het ministerie te herzien en cannabis en hennep opnieuw aan te kondigen als verdovende middelen. We willen de commissie oproepen om haar ontwerpwet uit de overweging van de raad te halen en het ontwerp opnieuw te beoordelen."

“Dit is eerder een kwestie van principe dan van politiek. En we hoopten dat de ondersteunende partijen de huidige maatschappelijke vraagstukken zouden herkennen.”

FOTO: Manager Online

De Tweede Kamer heeft woensdagmiddag met 198 stemmen voor en 136 tegen bij 12 onthoudingen besloten het wetsontwerp van de agenda te halen.

Volgens Chonlanan Srikaew, partijleider van Pheu Thai, is het ontwerp aan de Tweede Kamer voorgelegd met als kerndoel het gebruik van cannabis en hennep voor medische doeleinden en het toevoegen van economische waarde aan de planten. Daarom aanvaardde de partij in eerste instantie het principe van dit wetsvoorstel.

Tijdens het opstellen door de redactiecommissie, ingesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, was er echter een enorme herziening geweest, aangezien het ontwerp geen antwoord gaf op de vraag hoe de plantages en vooral het recreatieve gebruik van marihuana dat veel parlementsleden en het publiek waren vooral bezorgd over, volgens zijn verklaring.

Chonlanan verklaarde: “De Pheu Thai-partij heeft daarom besloten zich te verzetten tegen dit ontwerpwetsvoorstel om het van de agenda te halen, zodat het wetsvoorstel kan worden herzien, met name wat betreft de status van marihuana in de verdovende middelenwet. De tocht was los en mogelijk bedreigde jongeren en hun gezondheid.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.