Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: excuses aanbieden aan toeristen, inspectie van werkvergunningen, minister van sport bezocht Bangla en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 5 september 2022 tot en met zondag 11 september 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De toeristenpolitie gaf een boeket aan toeristen op het eiland Samui die in een minibus in Phuket zaten tijdens een ruzie over het ophalen van buitenlandse klanten.

Ze verontschuldigden zich voor het incident en legden uit wat er was gebeurd. Ze adviseren toeristen om incidenten te melden bij de toeristenpolitie via 1155 of de toepassing 'Toeristenpolitie I Lert U' als ze hulp nodig hebben of een soortgelijk incident als dit vinden.

2. De politie van de Crime Suppression Division heeft een 26-jarige man gearresteerd in Phuket omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben geslagen tot ze bewusteloos was en haar vervolgens heeft ontvoerd en opgesloten in zijn huis.

Het slachtoffer slaagde erin haar telefoon te gebruiken en sms'jes naar vrienden en familie te sturen voor hulp die haar met succes uit Worawuts huis hebben gered.

3. Phuket-functionarissen zeiden dat buitenlandse zangers, muzikanten en dj's op sommige uitgaansgelegenheden op Bangla Road in Patong legale werkvergunningen hebben na een inspectie naar aanleiding van klachten.

De afgelopen weken zijn er klachten gekomen van Thaise staatsburgers die beweren dat buitenlandse arbeiders hun baan hebben afgenomen en illegaal werken, maar ondanks meerdere inspecties door de politie van Phuket over het hele eiland zijn er nog geen officiële schendingen ontdekt.

4. On September 8th de minister van Toerisme en Sport bezocht Bangla Road in Patong, waar staf en operators vragen om 4:00 uur sluitingstijden van de uitgaansgelegenheden.

Uit veel onderzoeksresultaten blijkt dat de beste tijd voor inkomsten uit uitgaansgelegenheden van 1:00 uur tot 3:00 uur is

5. Een pasgeboren baby is overleden gevonden onder een boom in een tempel in Kathu.

Monniken vertelden de politie dat er een vieze geur hing voordat ze de zwarte plastic zak zagen. Oorspronkelijk dachten ze dat het een dode hond was omdat veel mensen ze hier dumpten.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.