Thai Meteorological Department waarschuwt voor plotselinge overstromingen als gevolg van geïsoleerde zware tot zeer zware regen in de meeste delen van het land deze week

Nationaal –

Het Thaise Meteorologische Departement waarschuwde voor geïsoleerde zware tot zeer zware regen en de opeenhoping ervan die gedurende deze week, van 11 tot 17 september, plotselinge overstromingen en overstromingen kan veroorzaken.

Over het algemeen zou de gematigde zuidwestmoesson tijdens de 11e en de 13e de overhand hebben op de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand. Daarom zijn aan het begin van de week geïsoleerde zware tot zeer zware regenval mogelijk, terwijl van de 14e tot de 17e continue regenval wordt verwacht in het noorden, het noordoosten, het centrum, inclusief Bangkok en omgeving, het oosten en het zuiden.

In het noorden van Thailand is er van de 11e tot de 12e waarschijnlijk geïsoleerde zeer zware regenval, en voor de rest van de week worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regen voorspeld. De minimumtemperatuur is 21-25 °C en de maximumtemperatuur is 28-34 °C.

In het noordoostelijk deel worden verspreid over de hele periode verspreid tot vrij verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval verwacht met een minimumtemperatuur van 20-26 °C en een maximumtemperatuur van 28-36°C.

In het centrale deel worden verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenbuien voorspeld tijdens de 12e - de 13e en verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval zijn waarschijnlijk tot de 17e. De minimumtemperatuur is 22-27 °C en de maximumtemperatuur is 31-37 °C.

In Bangkok en omgeving worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld gedurende de hele periode met een minimumtemperatuur van 24-28 °C en een maximum van 30-36 °C.

In Oost-Thailand worden gedurende de hele periode verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld. Van de 11e tot de 13e kon de golfhoogte ongeveer 1 meter bedragen en bij onweersbuien meer dan 1 meter. En van de 14e tot de 17e kon het bij onweersbuien ongeveer 2 meter en meer dan 2 meter bereiken.

Aan de oostkust van Zuid-Thailand worden geïsoleerde tot verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval verwacht tijdens de 12e – de 13e en de golfhoogte is ongeveer 1 meter en meer dan 1 meter in onweersbuien. Er worden verspreide onweersbuien met geïsoleerde zware regenval verwacht tot de 17e en de golfhoogte is ongeveer 1-2 meter en ongeveer 2 meter in onweersbuien.

Aan de westkust worden verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld tussen de 11e en de 13e en de golfhoogte is ongeveer 1 meter en meer dan 1 meter in onweersbuien. Tijdens de 14e - de 17e worden verspreide tot vrij wijdverspreide onweersbuien voorspeld met geïsoleerde zware regenval.

In provincies vanaf Phangnga naar boven is de golfhoogte ongeveer 2 meter en meer dan 2 meter in onweersbuien, terwijl ongeveer 1 – 2 meter en meer dan 2 meter in onweersbuien worden verwacht in provincies vanaf Phuket naar beneden.

Het ministerie waarschuwt mensen in het hele land om op te passen voor zware regenval en hun accumulatie die plotselinge overstromingen en overstromingen kan veroorzaken, vooral langs de waterwegen in de buurt van uitlopers en laaglanden. Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en onweersbuien van de 14e tot de 17e afhouden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.