Thai Retailers Association maakt zich zorgen over inflatie, aangezien Retail Sentiment Index (RSI) stabiel blijft in augustus

Nationaal –

Thai Retailers Association (TRA) uitte zijn bezorgdheid over de inflatie nadat de Retail Sentiment Index (RSI) in Thailand in augustus geen significante vooruitgang liet zien.

Thai Retailers Association en de Bank of Thailand onthulden op vrijdag 2022 september uit het onderzoek van de Retail Sentiment Index voor augustus 9 dat de Retail Sentiment Index (RSI) in augustus stabiel is met de index van juli. Uit het onderzoek bleek dat hoewel meer consumenten geld begonnen uit te geven en te leven zoals in de pre-pandemische periode, een aantal ondernemers zich nog steeds zorgen maakt over de inflatie als gevolg van de stijgende tendens van de rentetarieven en de verhoging van het minimumloon met 5-8 procent, wat gevolgen kunnen hebben voor de kosten van ondernemers.

De index gaf ook aan dat het vertrouwen van ondernemers de komende drie maanden mogelijk slechts een lichte verbetering zal laten zien, aangezien het bedrijfsleven zich nog steeds herstelt en de exploitanten zich nog steeds zorgen maken over de stijgende kosten en prijs van producten.

TRA Vice-president Chatchai Tuongratanaphan verklaarde dat hoewel mensen normaal begonnen te leven, de uitgaven per rekening waren gedaald, terwijl de frequentie van winkelen iets was toegenomen. De Same Store Sale Growth (SSSG-MoM) in het bedrijfsleven was in augustus ook afgenomen in vergelijking met voorgaande maanden.

FOTO: werkpuntvandaag

Hij benadrukte: “Uit het onderzoek blijkt dat consumentengedrag hun bestedingen vertraagt, waardoor de koopkracht en de totale bestedingen afnemen. Dit is deels te wijten aan zorgen over de schulden en het inkomen van huishoudens die niet volledig zijn hersteld. Daarom kopen consumenten alleen de noodzakelijke goederen en verminderen ze de luxeconsumptie, wat geen erg goed teken is.

Volgens het onderzoek denkt de meerderheid van de ondernemers, verantwoordelijk voor 40 procent, dat de prijs van producten zal stijgen tot maximaal vijf procent. Ongeveer 70 procent van de ondernemers in het onderzoek was ook van mening dat hogere inflatiecijfers die hoge prijzen op de binnenlandse markt veroorzaken, de meest zorgwekkende factor zijn voor het herstel van bedrijven na de pandemie.

“De overheid moet daarom dringend maatregelen nemen om aankopen en binnenlandse consumptie te stimuleren door bijvoorbeeld het project 'Shop Dee Mee Kuen' opnieuw uit te voeren en de kredietlimiet te verhogen tot 100,000 baht om de koopkracht te stimuleren of de 'Half-Half' en de 'Thai Tiew Thai'-projecten tot het einde van het jaar,” voegde Chatchai eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.