Het aantal Thaise mensen dat zelfmoord pleegt, is de afgelopen vijf jaar met 1,000 mensen per jaar gestegen, onthult de afdeling geestelijke gezondheid

Nationaal –

Het gemiddelde aantal zelfmoorden onder Thai is de afgelopen vijf jaar met 500 tot 1,000 mensen per jaar gestegen, zo maakte het ministerie van Geestelijke Gezondheid op donderdag 8 september bekend.

Woordvoerder Dr. Warot Chotipittayasunon verklaarde tijdens een online paneldiscussie over geestelijke gezondheid dat het aantal mensen dat zelfmoord pleegde de afgelopen vijf tot tien jaar met wel 1,000 mensen per jaar was toegenomen. Alleen al in 10 pleegden ongeveer 5,000 mensen zelfmoord.

TPN merkt op dat er in 2021 gemiddeld acht maanden aan verlengde Covid19-beperkingen, quasi-lockdowns, gedwongen bedrijfssluitingen, mandaten en andere maatregelen waren die veel sectoren van de Thaise economie, zoals toerisme, horeca, bouw, evenementen, MICE, cultuur, hebben gedecimeerd. sport, entertainment, detailhandel en meer.

Het bleek dat de meest voorkomende reden voor zelfmoord relatieproblemen zijn, gevolgd door lichamelijke gezondheidsproblemen, alcoholproblemen en economische problemen. 90 procent van degenen die zelfmoord pleegden, werd veroorzaakt door meer dan één probleem, maar relatieproblemen waren de belangrijkste factor.

Dr Warot Chotipittayasunon

Terwijl het aantal mensen met geestelijke gezondheid toeneemt, is het aantal medische experts en personeel nog steeds beperkt.

De woordvoerder voegde toe: “Er zijn minder dan 200 kinder- en jeugdpsychiaters, terwijl er in Thailand ongeveer 1,000 psychiaters en 1,000 psychologen zijn. En het kan 5-10 jaar duren om het aantal professionals in de geestelijke gezondheidszorg te vergroten. Een traditionele behandeling in een ziekenhuis is misschien niet meer effectief, dus psychische problemen zijn een zorg voor iedereen."

“In de afgelopen twee jaar heeft de 'HOPE Task Force' of het Special Operations Suicide Prevention Team meer dan 400 mensen gered die een zelfmoordpoging deden, waardoor het de eerste niet-suïcidale meting ter wereld is. Echter, in vergelijking met het toenemende aantal zelfmoorden, is bescherming de plicht van iedereen. Daarom is het dringend belangrijk om een ​​sterke samenwerking op te bouwen om zelfmoord in de gemeenschappen te voorkomen.”

Orapin Wimonphusit van de Sustainable Alternative Development Association (SADA) vervolgde dat een andere zorgwekkende groep de bevolking in de werkende leeftijd was, aangezien de groep waarschijnlijk het meest zelfmoord zal plegen, volgens eerdere statistieken, met 74 procent werkende mensen tussen 25 en 59 jaar.

Ze zei: "De groep in de werkende leeftijd is de grootste risicogroep geworden op het moment dat de staat en de samenleving aandacht moeten besteden aan en kennis of procedures moeten bieden om de geestelijke gezondheid en financiële gezondheid van de groep in Thailand te verbeteren, of het nu gaat om nationale beleid of strategieën die kunnen worden opgenomen in het National Health Security-systeem om hun fysieke gezondheid te behouden.”

De originele versie van deze aartikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.