Thai Meteorological Department waarschuwt voor meer zware tot zeer zware regen in Thailand deze week

Nationaal –

De Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwde op maandag 5 september voor zware tot zeer zware regenval in Thailand en sterke wind en golven in de bovenste delen van de Andamanse Zee en de Golf van Thailand deze week, tussen 5 en 9 september.

Volgens de aankondiging ligt er een actieve moessontrog in het lagere noorden, het hogere centrale en het noordoosten, terwijl de zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand gedurende de periode sterker zal worden, wat resulteert in meer regen in het land.

Zware tot zeer zware regenval is mogelijk in een deel van het noorden, noordoosten, midden, inclusief Bangkok en omgeving, het oosten en het zuiden. De getroffen gebieden zijn:

5 september 2022

Noorden: Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket en Ubon Ratchathani

Centraal: Nakhon Sawan, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Nakhon Pathom, Samut Sakhon en Bangkok en omgeving

Oost: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuid: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi en Trang

FOTO: vandaag plaatsen

6-7 September 2022

Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Udon Thani, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket en Ubon Ratchathani

Centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Kanchanaburi, Suphan Buri, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon en Bangkok en omgeving

Oost: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi en Trang

8-9 September 2022

Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Udon Thani, Chaiyaphum, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket en Ubon Ratchathani

Centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Kanchanaburi, Suphan Buri, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon en Bangkok en omgeving

Oost: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat

Zuid: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga en Phuket

De sterke wind dwingt de golven ook tot 2-3 meter hoog in de bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand en meer dan 3 meter hoog in onweersbuien. De golven in de lagere Andamanse Zee zijn ongeveer 2 meter hoog en meer dan 2 meter hoog in onweersbuien.

De afdeling waarschuwt het publiek om op te passen voor ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken, vooral langs de waterwegen in de buurt van heuvels en laaglanden. Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en kleine boten blijven aan de wal.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.