Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Overstromingen, ruzie met minibuschauffeurs, Indiase toeristen topbezoekers

September 2nd

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen van de afgelopen week in ons gebied van Phuket belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 29 augustus 2022 tot en met zondag 4 september 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Zware regen op 2 septembernd in Thalang beschadigde 40 auto's. Een condominium in de buurt van de internationale luchthaven van Phuket en voor een golfbaan in de buurt van Thep Kasattri Road in Mai Khao zijn zwaar overstroomd.

Generaal Prayut Chan-o-cha heeft het leger bevolen om slachtoffers van de overstromingen in Phuket te helpen.

De minister van Defensie generaal Prayut Chan-o-cha op 3 septemberrd heeft het Royal Thai Army bevolen om slachtoffers in het Mai Khao-subdistrict in Thalang te helpen na de overstromingen.

2. Chauffeurs van twee minibusdiensten werden op zondag 4 september naar het politiebureau van Phuket gedagvaard, na een ruzie over het ophalen van buitenlandse klanten in de buurt van de Rassada-pier in het district Mueang op vrijdag 2 september.

Het evenement ging viraal op sociale media.

3. Meer dan 100,000 Indiase toeristen hebben Phuket bezocht sinds het Test and Go-programma op 1 mei werd stopgezet, zegt Phuket Immigration.

Indiërs zullen naar verwachting de rest van 2022 de belangrijkste buitenlandse toeristen naar Phuket blijven.

4. Een man heeft verwondingen opgelopen door een snijwond na een gevecht met zijn voormalige vriend in de buurt van Saphan Hin Public Park in Wichit op 28 augustus.

Een verdachte die het vuur opende in een gewapend gevecht in de buurt van Saphan Hin Public Park in Mueang Phuket, is gearresteerd in Satun.

Bij het evenement waren veel buurtbewoners betrokken.

5. Een 120 centimeter lange krokodil werd gevonden in een vijver in een tempel in Phuket.

De krokodil is uit de vijver gehaald. Het Phuket Fisheries Office zei dat krokodillen beschermde dieren zijn met toestemming voor bezit.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.