Nieuwe verkeerswet die alle passagiers in voertuigen verplicht om veiligheidsgordels te dragen en verschillende verkeersregels die vandaag van kracht zijn geworden

Nationaal –

Een nieuwe verkeerswet die alle passagiers in voertuigen, inclusief passagiers op de achterbank, verplicht om tijdens de hele reis veiligheidsgordels te dragen, wordt vandaag, 5 september, van kracht. Dit omvat ook de eis van een autostoeltje voor kinderen onder de zes jaar.

Bovendien moeten passagiers die kleiner zijn dan 135 centimeter, altijd een veiligheidsgordel dragen of een speciale stoel gebruiken om letsel bij een ongeval te voorkomen. Overtreders riskeren een boete van maximaal 2,000 baht, volgens de nieuwe Landverkeerswet die in mei in de Staatscourant is gepubliceerd.

Vandaag zijn er ook verschillende nieuwe verkeerswetten ingevoerd met verhogingen van boetes en straffen, zei politie-majoor-generaal Preecha Charoensatanon van de verkeerspolitie.

De verhoging van het boetepercentage is bedoeld om de veiligheid voor automobilisten en voetgangers af te dwingen. Op sommige overtredingen – waaronder te hard rijden, door rood rijden en niet stoppen voor een voetganger op een zebrapad – staat volgens zijn verklaring een maximumstraf van 4,000 baht.

Preecha voegde toe: “In de eerste 3 maanden zou de politie echter nog steeds de straf van de vorige wet uitvoeren. En hoewel de nieuwe hoogste boete 4,000 baht was, zouden de boetes aanvankelijk 500 baht blijven om chauffeurs zich aan te laten passen en de verkeersregels correct te volgen.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.