Twee Phuket-minibusdiensten opgeroepen voor verhoor na ruzie over het ophalen van buitenlandse klanten in de buurt van Rassada Pier op vrijdag

Muang Phuket, Phuket -

Chauffeurs van twee minibusdiensten werden op zondag 4 september naar het politiebureau van Phuket gedagvaard, na een ruzie over het ophalen van buitenlandse klanten in de buurt van de Rassada-pier in het district Mueang op vrijdag 2 september.

Een clip van de ruzie werd online gedeeld en toont een minibuschauffeur die lijkt te praten met een man in een zwart shirt die beweerde de taxiwachtrij te zijn en vier buitenlandse toeristen vertelde om uit de minibus te stappen. De chauffeur legde vervolgens uit aan de toeristen voor hun begrip, terwijl de man in de video te horen was dat hij de opdracht had gekregen om te controleren wie de 'taximaffia' was.

De minibuschauffeur die in de videoclip te zien is, arriveerde zondag op het politiebureau voor verder verhoor. Volgens zijn verklaring gebruikten de vrouwelijke toeristen een applicatie voor de dienst van zijn minibusbedrijf.

Toen hij ze voor de Rassada-pier ophaalde, werd hij tegengehouden door de andere minibusmedewerker die regelmatig dienst deed voor buitenlanders in de omgeving.

De man die een zwart shirt droeg, werd in de volgende stap ook opgeroepen voor verhoor op het politiebureau. Geen van beide mannen werd geïdentificeerd door de politie.

Adcha Buachan van het Phuket Provincial Transport Office en aanverwante functionarissen kwamen ook ter plaatse om meer details te controleren en te onderzoeken om te overwegen of een dergelijke actie in strijd was met de Vehicle Act of de Land Transportation Act.

Hij vertelde verslaggevers: “Wat de zaak betreft, beide partijen hebben al klachten ingediend bij de politie die momenteel wordt onderzocht. Het bedrijf van de minibuschauffeur diende ook een klacht in tegen de publicatie van de video en beschuldigde hen ervan een taximaffia te zijn, wat een negatief effect zou kunnen hebben op het bedrijf en het toerisme in Phuket.”

"De toeristenpolitie is ook op zoek naar de vier vrouwelijke toeristen die in de video te zien zijn om hun kant van het verhaal te horen en wederzijds begrip te creëren over wat er vrijdag precies is gebeurd." concludeerde Adcha.

Omdat de video tot een juridische klacht leidde, zal TPN-media deze niet als onderdeel van het artikel plaatsen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.