Soi Dog voert jaarlijkse vaccinatiecampagne uit in Phuket Stray Dog Shelter

Soi Dog Foundation heeft onlangs haar jaarlijkse vaccinatiecampagne gehouden in de Phuket Stray Dog Shelter in Thalang, ook wel bekend als het hondenopvangcentrum van de overheid.

Een team van Soi Dog-dierenartsen, gemeenschapshulpverleners en reddingswerkers, samen met een vertegenwoordiger van het provinciale kantoor van Phuket van het Department of Livestock Development, kwamen samen om ervoor te zorgen dat alle 735 inwonende honden in de door de overheid geëxploiteerde faciliteit essentiële vaccinaties kregen tegen zes ziekten , waaronder hondsdolheid, hondenziekte en parvovirus.

"Jaarlijkse vaccinaties van asielhonden zijn een must en zouden standaard moeten zijn in elk hondenasiel", zegt Dr. Alicja Izydorczyk, Soi Dog's International Director of Animal Welfare. “Distemper en parvovirus zijn extreem besmettelijk, en beide komen veel voor in Thailand en doden elk jaar honderdduizenden honden. Als honden in een asiel niet regelmatig worden ingeënt, is de kans op een uitbraak zeer groot en kan gemakkelijk de helft van de hondenpopulatie in het asiel overlijden.”

Soi Dog verzorgt al meer dan 15 jaar veterinaire zorg voor de honden in het Phuket Stray Dog Shelter. Naast de jaarlijkse vaccinatiecampagne stuurt de stichting wekelijks dierenartsen naar het asiel en dagelijks gemeenschapspersoneel om ervoor te zorgen dat alle honden die daar worden gehuisvest, worden gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd, beschermd tegen teken en vlooien en worden behandeld voor gezondheidsproblemen, met als meest voorkomende hondenbijtwonden, schimmel- en andere huidziekten, diarree en hoesten. Alle honden die lijden aan meer ernstige aandoeningen worden overgebracht naar het Soi Dog-ziekenhuis in Mai Khao voor verdere behandeling.

Dit alles brengt kosten met zich mee en de non-profitorganisatie wijst elk jaar ongeveer 2 miljoen baht toe aan veterinaire behandelingen en profylaxe voor de honden in het asiel. Deze kosten worden niet door de overheid gefinancierd en worden gedekt door donaties van gulle dierenliefhebbers over de hele wereld.

De zorg voor honden in de Phuket Stray Dog Shelter is een belangrijk onderdeel van het gemeenschapsprogramma van Soi Dog, dat zorg en behandeling biedt voor straathonden en katten in gemeenschappen rond Phuket.

De drie gemeenschapsteams van Soi Dog bestaan ​​elk uit een dierenarts en veterinair ondersteunend personeel die het eiland rondreizen om onmiddellijke medische behandeling te bieden aan dieren die ziek of gewond zijn gemeld. Naast de vele voordelen, helpt het programma de last te verlichten van de altijd drukke honden- en kattenziekenhuizen van Soi Dog. Het helpt ook bij het aanleren van elementaire eerste hulp bij dieren aan degenen die voor honden en katten in de gemeenschap zorgen door incidenteel leren en speciale workshops.

“Hoewel Soi Dog zorgt voor dieren van alle achtergronden, of ze nu op straat leven of in faciliteiten zoals het hondenopvangcentrum van de overheid, is het ook de collectieve verantwoordelijkheid van de gemeenschap om samen te komen om de dieren van Phuket en daarbuiten te helpen, ” voegde Dr. Alicja toe.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.