Geen grote stoornissen in het gebruik van marihuana of problemen die toenemen na decriminalisering van cannabis in Thailand, zegt het ministerie van Volksgezondheid

Nationaal –

Er zijn de afgelopen vijf jaar geen grote stoornissen of problemen in het gebruik van marihuana toegenomen, zelfs niet nadat in juni cannabis en hennep in Thailand werden gelegaliseerd, verklaarde het Thaise ministerie van Volksgezondheid op donderdag 1 september.

Dr. Praphon Tangsrikiatkul, commissievoorzitter van de marihuana voor medisch gebruik onder het ministerie van Volksgezondheid, onthulde tijdens de commissievergadering dat in de afgelopen vijf jaar, van 2018 tot 2022, het aantal marihuanaverslaafden dat rehabilitatie zocht relatief stabiel was.

Dr. Praphon Tangsrikiatkul

Volgens de informatie van het Department of Medical Services zijn er momenteel gemiddeld 1-2 personen per dag bij patiënten die lijden aan marihuana-allergie of acute cannabisintoxicatie op de afdeling spoedeisende hulp, terwijl 81 procent van de patiënten herstellende is en naar huis kan terugkeren na op de eerste hulp wordt behandeld. (informatie per 29 augustus 2022)

“In vergelijking met andere drugs stond methamfetamine op de eerste plaats in termen van het aantal mensen dat rehabilitatie doormaakte, namelijk 77.55 procent. Het aantal mensen met heroïnemisbruik was ook zorgwekkend, aangezien het aantal mensen dat rehabilitatie zocht waarschijnlijk zou toenemen. Maar voor marihuana is het aantal mensen dat rehabilitatie krijgt de afgelopen 5 jaar niet toegenomen, ondanks dat de plant in Thailand is gelegaliseerd, "voegde Dr. Praphon eraan toe.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/